Κατηγορίες
Παιδί

Ένα υπέροχο γκράφιτι του αδικοχαμένου 15χρονου Βασίλη Πλούμη κοσμεί Γυμνάσιο στο Μεσολόγγι

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το διπλό graffiti του προσώπου του μαθητή Βασίλη Πλούμη, που πέρυσι το καλοκαίρι έπεσε από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στην Πλώσταινα Μεσολογγίου.

Το καταπληκτικό έργο κοσμεί τη γωνία της νέας πτέρυγας του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου που δώρισε το παιδί στο σχολείο & στην πόλη του, φιλοτεχνημένο από το διάσημο καλλιτέχνη mural artist, Ευστάθιο Τσαβαλιά, γνωστό και με το καλλιτεχνικό όνομα Insane 51.

Ο καλλιτέχνης αποδέχτηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη αμεσότητα και συγκίνηση εξαιτίας της μεγάλης δωρεάς ζωής του παιδιού σε 5 συνανθρώπους μας πολύ νέους με όραμα ζωής μπροστά τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου , Αθανάσιος Πατρόπουλος γράφει σχετικά:

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για το μαθητή μας , πρωτίστως, για το σχολείο μας αλλά και για όλη την πόλη μας που ένα τέτοιο έργο φιλοτεχνήθηκε και θα μείνει στο Μεσολόγγι. Ένα έργο –σύμβολο & ύμνος στη ζωή, την αγάπη και τη δοτικότητα.. Γιατί αυτό ήταν ο Βασίλης μας, ένα παιδί με ήθος, ευγένεια ψυχής και ηρεμία, που δώρισε απλόχερα ζωή ακόμα κι όταν ‘έφευγε’. Η απώλειά του είναι πολύ δυνατή για το σχολείο μας. Τώρα ο Βασίλης είναι ξανά μαζί μας, με τους συμμαθητές του, τους καθηγητές του, στο προαύλιο, στην τάξη, στις εκδηλώσεις μας στις ομάδες μας, παντού… είναι τόσο ζωντανό το έργο που νιώθουμε ότι μιλάμε με το Βασίλη πια. Το έργο κοσμεί την περιμετρική, φωτίζεται το βράδυ και μπορεί κάθε περαστικός να απολαμβάνει την τέχνη του mural artist, Στάθη Τσαβαλιά, αλλά, κυρίως, το μήνυμα που πέρασε και περνάει ο Βασίλης μας στην κοινωνία.

Θα θέλαμε ως Σχολείο να ευχαριστήσουμε το δημιουργό, Insane 51, για το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Είμαστε άφωνοι. Τον Νίκο Σιάμο για την εκούσια φωτογράφηση του έργου, αλλά και το Γιώργο Παπαγεωργίου με την ομάδα του, για την αρωγή και τη συνεχή παρουσία του καθ΄όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του έργου. Επίσης, όλους εσάς που λαμβάνετε ακέραια τα μηνύματα του Βασίλη για την κοινωνία αλλά και όλης της σχολικής μας κοινότητας και είστε κοντά μας σε ό,τι κάνουμε.

Μένει τελευταία, να προσθέσω ότι η μητέρα του μαθητή μας επιβλέπει καθημερινά την εξέλιξη του έργου και πλην της άψογης συνεργασίας με εμένα προσωπικά αλλά και με όλο το διδακτικό & επιστημονικό προσωπικό του σχολείου, έχουμε μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση με έρεισμα τον αγαπημένο μας Βασίλη .’

Ο Βασίλης Πλούμης, έστησε μια νέα Πρότυπη Πτέρυγα στο σχολείο, η οποία τελειώνει τις εργασίες της και θα παραδοθεί εντός του μήνα Μαρτίου και θα φέρει τιμητικά το όνομά του. Περιέχει χώρους, οι οποίοι είναι υπερσύχρονοι και άρτια εξοπλισμένοι και θα είναι ανοικτοί στην κοινότητα, γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι στην πόλη και υπάρχει όραμα & σχέδιο δράσεων που θα αφορούν στην κοινωνική και ψυχοσυναισθηματική καλλιέργεια παιδιών, εφήβων & ενηλίκων. Τα εγκαίνια της Πτέρυγας θα γίνουν μετά τη λήξη των μέτρων της πανδημίας”.

Ένα υπέροχο γκράφιτι του αδικοχαμένου 15χρονου Βασίλη Πλούμη κοσμεί Γυμνάσιο στο Μεσολόγγι

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram
Πηγή