Κατηγορίες
Έξυπνα Tips

Ίσως τα scrunchies σου είναι πιο βρώμικα απ’ όσο νόμιζες

Λυπούμαστε που θα σου το χαλάσουμε, αλλά αν (όπως πολλές από εμάς) δεν έχεις πλύνει ποτέ τα scrunchies που φοράς στα μαλλιά σου, ίσως θελήσεις να το εντάξεις στη λίστα με τις υποχρεώσεις σου. Ως λάτρεις της δεκαετίας του ’90, μερικές από εμάς έχουμε ανακηρύξει τα scrunchies το αγαπημένο μας αξεσουάρ μαλλιών.

Μπορείτε να τα φορέσετε στον καρπό, στα μαλλιά σας, με χαριτωμένα φορέματα, όταν εργάζεστε, ακόμη και στο κρεβάτι. Αν λοιπόν φοράτε τα scrunchies σας για μερικές εβδομάδες ή μήνες, ίσως σκεφτείτε να τα πλύνετε.

Σε αντίθεση με τα κλασικά λαστιχάκια, το επιπλέον ύφασμα γύρω από τα scrunchies δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια για να συσσωρεύεται ιδρώτας και βρωμιά. Σκεφτείτε, επίσης, πως το νερό που στεγνώνει πάνω τους από το πλύσιμο των χεριών μπορεί να μην είναι εντελώς καθαρό.

Ακριβώς όπως τα ρούχα, το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένα τα scrunchies καθορίζει πώς πρέπει να τα πλύνετε. Υφάσματα όπως βαμβάκι, νάιλον και πολυεστέρας μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο με τα υπόλοιπα ρούχα σας. Άλλα υφάσματα, όπως λινό και μετάξι, πρέπει να πλένονται μόνο στο χέρι. Για την ασφάλειά μας, αποφασίσαμε να τα πλύνουμε στο χέρι και η διαδικασία ήταν πολύ πιο εύκολη από ό,τι αρχικά πιστεύαμε.

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία
  • Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες μαλακτικό ρούχων ή σαμπουάν.
  • Τρίψτε απαλά τα scrunchies σας και αφήστε τα να μουλιάσουν.
  • Ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
  • Πιέστε τα για να απομακρύνετε το επιπλέον νερό και αφήστε τα (ή κρεμάστε) να στεγνώσουν στον ήλιο.