Έξυπνα Tips

Αυτά είναι τα 6 μυστικά για τα τέλεια μελομακάρονα!

Τα μελομακάρονα είναι ένα εύκολο στην παρασκευή του γλύκισμα, ωστόσο αν έχετε στο μυαλό σας τα παρακάτω tips θα γίνουν απλώς τέλεια!

  • Χρησιμοποιήστε ένα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ΠΡΟΣΟΧΗ, κοσκινήστε το πολύ καλά πριν. Είναι πολύ σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία προκειμένου να γίνουν αφράτα και μην το παραλείψετε για κανέναν λόγο.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στο λάδι που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε μισό ελαιόλαδο (που δίνει ωραίο άρωμα και γεύση, αλλά ειναι βαρύ) και μισό ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο που θα τα κάνει πολύ αφράτα!
  • Προσοχή στη ζάχαρη! Όσο πιο πολύ χτυπάτε τα υγρά στοιχεία και όσο πιο καλά λιιώσει η ζάχαρη, τόσο πιο ωραία θα μελώσουν τα μελομακάρονα και θα γίνουν τραγανά και αφράτα μαζί!
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί περιπου μισή ωρίτσα πριν αρχίσετε το πλάσιμο!

    Μην ζυμώνετε πολύ τη ζύμη! Όσο πιο πολύ τα «δουλεύετε», τόσο πιο πολύ λάδι βγάζουν και σκληραίνουν. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και να έχει συμπεριφορά πλαστελίνης.

  • Για να μελώσουν τέλεια, πρέπει τα μελομακάρονα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.
  • Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμο. Καταρχάς τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς. Μην λάβετε υπόψιν τον χρόνο ψησίματος της συνταγής στο πρώτο φούρνισμα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο παχιά είναι τα μελομακάρονα. Τα χοντρά και μεγάλα θέλουν περισσότερη ώρα για ψηθούν και να ροδίσουν. Σε γενικές γραμμές είναι έτοιμα όταν φουσκώσουν, ροδίσουν ομοιόμορφα και ξεκολλάνε από το ταψί.
Back to top button