Κατηγορίες
Διατροφή

Γιατί ο σεφ σύζυγός της πέταξε τη χύτρα της;

Καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ ήταν η Βάσω Λασκαράκη και μεταξύ άλλων, η ηθοποιός αναφέρθηκε στο γάμο της με τον γνωστό σεφ, Λευτέρη Σουλτάτο. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο μαγείρεμα και κάπου εκεί αποκάλυψε πως την αντίδραση του συζύγου της μόλις την είδε να μαγειρεύει με χύτρα.

Διαβάστε επίσης: Γιούλικα Σκαφιδά: «Δεν γαλουχήθηκα με το να κάνω οικογένεια – Δεν μεγαλώσαμε με σκοπό να γίνουμε μητέρες»

Η Λάουρα Νάργες έχασε 13 κιλά σε 1,5 μήνα και μιλά για τον «πόλεμο» που δέχτηκε για το σώμα της

«Η καραντίνα για εμένα ήταν λίγο περίεργη συνθήκη. Ο άντρας μου έπρεπε να πηγαινοέρχεται στην Κρήτη, το παιδί μου ήταν με τηλεκπαιδεύση στο σπίτι. Στην πρώτη καραντίνα έμαθα να φτιάχνω παγωτά, σαλιγκάρια (χοχλιούς μπουμπουριστούς) για να τα φάει ο άντρας μου.βασω λασκαρα

Ο Λευτέρης (Σουλτάτος) μαγείρευε στο σπίτι πριν από την καραντίνα. Τώρα στην καραντίνα μαγειρεύαμε μαζί. Κάνω καλύτερα από τον άντρα μου τα γεμιστά. Όταν είδε ότι μαγειρεύω στη χύτρα, μου λέει τι είναι αυτό; Μου είπε ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο και μένουν όλα τα μικρόβια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάσω Λασκαράκη.

Τι ισχύει τελικά με το μαγείρεμα σε χύτρα;

Η αλήθεια είναι πως το θέμα χύτρα και κατά πόσο είναι υγιεινό το μαγείρεμα σε αυτήν ή όχι συγκριτικά με την απλή κατσαρόλα μάς έχει απασχολήσει κατά καιρούς. Όπως αν είναι περισσότερα ή λιγότερα τα οφέλη αν χρησιμοποιείς χύτρα ταχύτητας.

Είναι γεγονός πως ένα από τα σημαντικά οφέλη της χύτρας είναι ο λιγότερος χρόνος μαγειρέματος. Και αποτελεί τη λύση όταν θέλεις να μαγειρέψεις και δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου. Και όχι τυχαία, η χύτρα είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τις εργαζόμενες γυναίκες.

Είναι, όμως και μια οικονομική λύση, αν σκεφτείς πως καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια και ρεύμα, σε σχέση με το παραδοσιακό μαγείρεμα.

Είναι επίσης, η ιδανική λύση για να μαγειρέψεις σκληρά κρέατα, αλλά και όσπρια. Όσο για τη θεωρία πως με το μαγείρεμα στη χύτρα χάνονται οι θρεπτικές ουσίες του φαγητού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, όπως διαβάζουμε, οι χύτρες ταχύτητας διατηρούν την ποιότητα των πρώτων υλών ακόμα και μετά την παρασκευή τους, αφού μαγειρεύονται πολύ γρήγορα και με μικρή ποσότητα νερού. Επίσης, τα λαχανικά παραμένουν τραγανά, διατηρώντας την υφή τους, ενώ τα κρεατικά παραμένουν χυμώδη και δεν σφίγγουν.

Μάλιστα, στο παρελθόν υπήρχε η θεωρία πως δεν είναι τόσο υγιεινό το μαγείρεμα σε χύτρα. Όπως διαβάζουμε, η υψηλή θερμοκρασία μαγειρέματος σκοτώνει τις περισσότερες τοξίνες από μικρόβια, ενώ διατηρεί τις βιταμίνες των μικροβίων.

Ωστόσο, η άποψη που επικρατεί και συμφωνούν οι περισσότεροι, είναι πως γευστικά σαν τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος με τη συμβατή κατσαρόλα δεν έχει. Ειδικά, αν σιγοβράζεις το φαγητό, η νοστιμιά παραμένει. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι που διαμαρτύρονται ή δεν χρησιμοποιούν χύτρα, για το λόγο αυτό: το φαγητό σε αυτήν δεν είναι το ίδιο νόστιμο.

Τέλος, όσον αφορά την ασφάλεια, που χρόνια τώρα αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για κάποια νοικοκυρά να χρησιμοποιήσει χύτρα – με το φόβο κάποιοι ατυχήματος – οι της νέας γενιάς πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, αρκεί να ακολουθήσετε σωστά τους όρους χρήσης της.




Πηγή