Σχέσεις

Γνωρίζετε πως στη ζωή μας ερωτευόμαστε μόνο τρεις φορές;

Ναι, υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που ερωτεύονται μια φορά και αυτό διαρκεί παθιασμένα μέχρι την τελευταία τους ανάσα. Εκείνες οι ξεθωριασμένες και φθαρμένες φωτογραφίες των παππούδων μας που φαινόταν εξίσου ερωτευμένοι, καθώς περπατούν χέρι-χέρι στην ηλικία των 80, όπως και στην εικόνα του γάμου τους.

Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν πως ερωτευόμαστε μόνο τρεις φορές στη ζωή μας, κάθε φορά και για για διαφορετικό λόγο!

Αναλυτικότερα:

Ερωτευμένη την πρώτη φορά- Ο έρωτας ο σωστός

Ο πρώτος μας έρωτας είναι συνήθως ο εφηβικός. Τον αισθανόμαστε στο γυμνάσιο και είναι αυτό που θα λέγαμε ο πιο «ιδεαλιστικός». Είναι ο έρωτας ο σωστός, ο παραμυθένιος, ο ρομαντικός, ο ιδανικός. Είναι η καλύτερη αγάπη μάλλον της ζωής μας! Αυτή στην οποία μπαίνουμε έχοντας την αίσθηση πως θα είναι και η μοναδική αγάπη, αυτή για την οποία θα κάναμε τα πάντα για να «δουλέψει». Η αγάπη αυτή αξίζει μέσα στο μυαλό μας όλες τις θυσίες του κόσμου, γιατί αυτό νομίζουμε για την αγάπη. Πώς πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πετύχει!

Ερωτευμένη τη δεύτερη φορά: Έρωτας σκληρός και αδυσώπητος!

Τη δεύτερη φορά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα! Ο έρωτας αυτός είναι πιο…ενήλικος και μας δίνει πολύτιμα μαθήματα για τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι το είδος της αγάπης/ έρωτα που «πονά», που έχει μέσα του μπόλικο ψέμα, χειραγώγηση, ακόμη και απιστία. Πολύ χαρακτηρίζουν αυτές τις σχέσεις ως «τοξικές» ή ανισσόροπες, καθώς εμπεριέχουν μπόλικο ναρκισσισμό μέσα τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα συναντήσετε μέσα τους συναισθηματική, ψυχική ή ακόμη και σωματική κακοποίηση και θα ζήσετε ένα κανονικό δράμα. Για ένα περίεργο ωστόσο λόγο, αυτή η ερωτική ταλαιπωρία είναι σαν ναρκωτικό. Είναι αυτό που λέει και ο λαός ως «αγάπη…γραμματόσημο» και «όσο σε φτύνουν τόσο…κολλάς». Είναι ακριβώς ο έρωτας που θα θέλαμε τα πάντα να είναι αλλιώς για να κρατήσει για πάντα.

Ερωτευμένη για τρίτη και…τελευταία φορά!

Αυτός ο τρίτος είναι ο έρωτας που δεν βλέπουμε ποτέ να έρχεται. Αυτός που μπορεί να φαίνεται λάθος για εμάς και να καταστρατηγεί όλες μας τις προσδοκίες, γιατί δεν ταιριάζει καθόλου με τους πρότερους. Πρόκειται για τον έρωτα που μας χτυπά απρόσκοπτα την πόρτα, τόσο εύκολα που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε καν.

Σ΄αυτόν τον έρωτα δεν υπάρχουν προσδοκίες, ούτε πίεση. Μπαίνουμε σ΄αυτόν όπως είμαστε και κλονίζεται όλος ο πυρήνας της ύπαρξής μας. Και αυτό γιατί γινόματε αποδεκτές άνευ όρων. Μερικοί μπορεί ποτέ να μη νιώσουν αυτό το συναίσθημα γιατί απλώς δεν είναι έτοιμοι. ‘Αλλοι μπορεί να χρειαστούν μία ολόκληρη ζωή… Δεν έχει να κάνει με το αν είμαστε έτοιμοι γι΄αυτόν, αλλά με το αν αυτός είναι έτοιμος για εμάς.

Τελικά, μάλλον όσοι φτάνουν στο τρίτο είδος έρωτα είναι πραγματικά οι τυχεροί. Γιατί καταλήγουμε να αγαπάμε και να μας αγαπούν χωρίς όρια.

Συμπέρασμα; Μπορούμε όλοι να επιλέξουμε να μείνουμε με την πρώτη μας αγάπη, αυτή που φαίνεται καλή και θα κάνει όλους τους άλλους ευτυχισμένους. Μπορούμε να επιλέξουμε να μείνουμε με το δεύτερό μας έρωτα γνωρίζοντας πως πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη μ΄αυτόν ή μπορούμε να κάνουμε την επιλογή να πιστέψουμε στον τρίτο! Αυτόν που δεν μοιάζει με καταιγίδα, αλλα με την ήσυχη γαλήνη της νύχτας!
Πηγή

ubm

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button