Κατηγορίες
Παιδί

Μια παραδοσιακή ισπανική συνταγή για πεντανόστιμη φριτάτα πατάτας

Μια παραδοσιακή ισπανική συνταγή για πεντανόστιμη φριτάτα πατάταςΜια παραδοσιακή ισπανική συνταγή για πεντανόστιμη φριτάτα πατάτας







Η ομελέτα στο φούρνο είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Σήμερα, σου ετοιμάζουμε την παραδοσιακή ισπανική συνταγή με έξτρα δόση πατάτας!

 

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα
  • 4 αβγά χτυπημένα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και χτυπάς τα αβγά σε ένα μπολ.
  • Σε ένα τηγάνι, ρίχνεις αρχικά το ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει. Προσθέτεις τις πατάτες και τις τηγανίζεις περίπου για 15 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζεις και από τις δύο πλευρές.
  • Μειώνεις τη φωτιά στο μισό και προσθέτεις τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνεις και ολοκληρώνεις με τα αβγά. Αφήνεις το μείγμα σου να “δέσει” για 2 -3 λεπτά.
  • Τοποθετείς το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο και τρίβεις από πάνω την παρμεζάνα. Ψήνεις ξανά για 3 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ

 








Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies – Για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα άρθρα του διαδικτύου αλλά και τη σωστή λειτουργία χρησιμοποιούμε cookies τρίτων υπηρεσιών. Περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε “αποδοχή cookies” για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί “Κλείσιμο” παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο