Μόνο το σεξ δε φτάνει- Τι μας δένει ουσιαστικά με το έτερον ήμισυ;


Είναι αρκετό το σεξ να κρατήσει δύο ανθρώπους παντοτινά δεμένους; Μήπως το ίδιο νευραλγικά είναι τα χάδια και οι αγκαλιές, η ευρύτερη δηλαδή σωματική επαφή τους;
Το απλό κράτημα των χεριών στον δρόμο, το να είμαστε αγκαλιά με τον σύντροφό μας στον καναπέ ή σε ένα μπαε είναι το ίδιο αναγκαίο για το δέσιμο της σχέσης με την ερωτική επαφή. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης, έδειξε ότι η σωματική επικοινωνία του ζευγαριού που δεν περιλαμβάνει την ερωτική επαφή μπορεί να θεμελιώσει μία ισχυρή σχέση αγάπης. Η μελέτη, με επικεφαλής την υποψήφια διδάκτορα Ψυχολογίας Samantha Wagner, εξέτασε το πόσο επηρεάζει τη σχέση και τον γάμο η σωματική οικειότητα.

Οι συνήθειες του αγγίγματος
Οι ερευνητές μίλησαν με 184 παντρεμένα ζευγάρια σε ξεχωριστές συνεντεύξεις για τις συνήθειες αγγίγματος μεταξύ τους και πόσο αυτές αποκαλύπτουν τη στοργή και την επιτυχία της σχέσης τους. Επειδή το πρωτόκολλο της μελέτης περιελάμβανε ορμονικές εξετάσεις, αποκλείστηκαν άτομα υπό ορμονική θεραπεία, όπως επίσης μετεμμηνοπαυσιακές, έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες.
Τι είναι σημαντικό για τα δύο φύλα
Για τους άνδρες, τα αγγίγματα, οι αγκαλιές και το κράτημα των χεριών ήταν σημαντικό, αλλά όχι απαραίτητο για να χαρακτηρίσουν τη σχέση τους καλή. Για τις γυναίκες ήταν τόσο απαραίτητα αυτά τα στοιχεία, που οι έλλειψή τους σήμαινε δυσαρέσκεια για τη σχέση.
Είναι μια λεπτή διάκριση για το πώς τα δύο φύλα προσλαμβάνουν ίδια πράγματα, με διαφορετικό τρόπο.

Συνολικά, πάντως, η μελέτη δείχνει σύνδεση μεταξύ της μη σεξουαλικής σωματικής αγάπης και των δεμένων γάμων.
Διαβάστε επίσης
Έρευνα: Πώς έχουν επηρεάσει οι εμβολιασμοί την ερωτική διάθεση;
«Ήμουν 8 μηνών έγκυος και ο διευθυντής με υποχρέωνε να φοράω τη στολή στη δουλειά» – Η ιστορία που έκανε έξαλλο τον κόσμο


Πηγή

el Greek
X