“Ξέρουμε ότι 90% θα γυρίσουμε στο σπίτι μας με φέρετρο”


Καλεσμένη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, “Καλύτερα δεν γίνεται”, ήταν το μεσημέρι του Σαββάτου η Κατερίνα Ιωαννίδου. Η εθελόντρια στις φωτιές της Αττικής τον περασμένο Αύγουστο, της οποίας η φωτογραφία κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς έγινε viral, με την ίδια να εμπνέει και να συγκινεί κόσμο με την αυταπάρνηση που έδειξε στο καθήκον της.
Η νεαρή εθελόντρια μίλησε για πολλά: για την απόφασή της να βοηθά τους πυροσβέστες στη δύσκολη μάχη με τις πυρκαγιές, για τους κινδύνους να έρχεται αντιμέτωπη με τις φλόγες, αλλά και το πώς αντέδρασε η οικογένειά της με την απόφασή της.

«Όταν είμαστε face to face έχουμε διάλογο με τη φωτιά. Μιλάω εγώ πάντα τελευταία και λέω δεν θα σου περάσει με τίποτα. Όσο μεγάλη και να είναι βάζω το λιθαράκι μου για να σβήσει. Όταν τελειώνει όλο αυτό, νιώθω ότι έχω αγαλιάσει, ότι τα κατάφερα» δήλωσε μεταξύ άλλων
“Τη φοβάμαι τη φωτιά αλλά εκείνη με φοβάται πιο πολύ”
Και συνέχισε: «Είμαι εθελόντρια από 8 χρονών. Οι γονείς μου με ενέπνευσαν. Με τον μπαμπά μου τρέχαμε συνέχεια στη φωτιά. Τη φοβάμαι τη φωτιά αλλά εκείνη με φοβάται πιο πολύ. Το θέμα είναι να έχεις σθένος. Μπορεί να γνωρίζεις να κάνεις κατάσβεση αλλά όταν έρθεις σε επαφή με το θηρίο…Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Ο τίτλος ‘ηρωίδα’ που μου έχουν δώσει… Ποια ηρωίδα; Λίγο πιο εκεί υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, είναι μια συλλογική προσπάθεια. Όλα μας βάζουμε τα δυνατά μας».
Επιπλέον, η Κατερίνα Ιωαννίδου μίλησε για τη φορά που παραλίγο να καεί ζωντανή. «Ήταν πέρσι στην Ανάβυσσο. Δεν φοβόμουν αλλά εκείνη τη στιγμή πήρα τους γονείς μου. Ήμουν ψύχραιμη, τους είπα ότι διάλεξα αυτή τη δουλειά και σε αυτή ξέρουμε ότι 90% θα γυρίσουμε στο σπίτι μας με φέρετρο. Ένιωθα ότι μιλούσα σε κενή γραμμή. Θυμάμαι τους γονείς μου να κλαίνε».

Διαβάστε επίσης
Κατερίνα Ιωαννίδου: «Κακοποιήθηκα, έφτασα κοντά στον θάνατο» – Η συγκλονιστική ιστορία της εθελόντριας που έγινε viral
«The Dust Lady»: Η συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που «πάγωσε» στη σκόνη των Δίδυμων Πύργων
Ράνια Τασούλη: Η τοπογράφος μηχανικός που έγινε skipper στη Λευκάδα – Η συναρπαστική ιστορία της “ideal woman”


Πηγή

el Greek
X