Κατηγορίες
Οικογένεια

Τα παιδιά του Ιουνίου έχουν έξι κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι;

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού έφτασε. Ο καιρός αρχίζει να ανοίγει, το σχολείο πλησιάζει προς το τέλος του και οι διαφορετικές μεν, διακοπές δε δεν είναι και τόσο μακριά πια. Όπως και τα γενέθλια του παιδιού σου. Ναι, αυτό το μήνα θα προμηθευτείς την πιο φανταστική τούρτα και θα του αγοράσεις το καλύτερο δώρο. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όσα παιδιά γεννιούνται τον μήνα αυτό έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

Είναι λιγότερα ριψοκίνδυνα
Ουφ! Καλό αυτό. Ειδικά για εσένα. Γιατί, μόνο εύκολο δεν είναι να πρέπει να προσέχεις το παιδί σου εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα, από τις πρώτες του εβδομάδες στον κόσμο αυτό. Σύμφωνα με μία βρετανική έρευνα, ο μήνας γέννησης ενός μωρού επηρεάζει και το πόσο υπερδραστήριο θα γίνει, μεγαλώνοντας. Έτσι, οι περιπετειώδεις χαρακτήρες που αναζητούν τη δράση και τις συναρπαστικές εμπειρίες “περιορίζονται” σε εκείνους που γεννιούνται το χειμώνα και το φθινόπωρο. Γιούπι!

Μην σου κάνει εντύπωση αν βγει ψηλό
Ας είμαστε ειλικρινείς. Μεταξύ μας. Μία από τις βασικές ανησυχίες σου είναι πόσο ψηλό θα γίνει το μικρό σου. Αν, λοιπόν, του αγοράζεις δώρο γενεθλίων το μήνα αυτό, τότε μπορείς να πάρεις μία βαθιά ανάσα και να χαλαρώσεις. Σου την προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το οποίο υποστηρίζει ότι τα μωρά του καλοκαιριού εξελίσσονται σε πιο ψηλούς ανθρώπους, σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται τους πιο ψυχρούς μήνες.

Το αγαπημένο του χρώμα θα είναι… ανοιχτό
Πάνε ασορτί με τις καιρικές συνθήκες και την αισιόδοξη ψυχοσύνθεση τους. Γαλάζιο, όπως τα χρώματα του ουρανού. Θαλασσί, όπως τα χρώματα της θάλασσας. Πορτοκαλί και κίτρινο, όπως οι ακτίνες του ήλιου.

Έχουν αδυναμία στις… ξένες γλώσσες
Μη σου κάνει εντύπωση, αν αρχίσει να λέει την άλφα – βήτα στα γαλλικά, επειδή του την είπες μόνο μία φορά. Πρόσεξε, λοιπόν, μήπως τη στιγμή που περιμένεις να ακούσεις από το στοματάκι του τη λέξη “μαμά”, το μικρό πει “mum”.

Ήρεμα και δεκτικά
Αφήνοντας πίσω τις μικροεντάσεις της Άνοιξης, όσοι σβήνουν τα κεράκια τους το μήνα αυτό, χαρακτηρίζονται από ηρεμία και πραότητα. Δε χάνουν τη ψυχραιμία τους, ούτε στις πιο ακραίες καταστάσεις και καταφέρνουν πάντα να βλέπουν το ποτήρι… μισογεμάτο.

Και αισιόδοξα αρκετά
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, όσα παιδιά σβήνουν τα κεράκια στην τούρτα, τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, είναι με το χαμόγελο στα χείλη, ακόμα και σε στιγμές που άλλοι μικροί μας φίλοι είναι λίγο πιο απαισιόδοξοι. Αντιμετωπίζουν τη ζωή με μία πιο ευδιάθετη νότα και μόνο “συγχαρητήρια” τους αξίζουν για αυτό.

 

 

 

 

 


Πηγή