Σχέσεις

Το κίνημα στα social media που σαρώνει

Η εποχή αλλάζει και μαζί με αυτήν αλλάζουν και τα πρότυπα ομορφιάς. Αυτό, όμως, που δε φαίνεται – προς το παρόν – να αλλάζει, είναι το πρότυπο της “τέλειας εμφάνισης” που επιμένει σε ένα αψεγάδιαστο και κατά κύριο λόγο, καλλίγραμμο κορμί. Αν και τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες με καμπύλες θεωρούνται ως πρότυπο ομορφιάς και θηλυκότητας.

Αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλωστε, η περίπτωση της τραγουδίστριας Billie Eilish είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, με την ίδια να έχει πέσει θύμα body shaming, στέλνοντας πριν λίγους μήνες το δικό της δυνατό μήνυμα.

«Θα θέλατε να είμαι πιο αδύνατη; Πιο αδύναμη; Πιο ήπια; Πιο ψηλή; Θα θέλατε να είμαι ήσυχη; Σας προκαλούν οι ώμοι μου; Το στήθος μου; Το στομάχι μου; Οι γοφοί μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που θα θέλατε; Έχεις άποψη για τις απόψεις μου, για τη μουσική μου, για τα ρούχα μου, για το σώμα μου. Μερικοί άνθρωποι μισούν αυτά που φοράω, σε άλλους αρέσουν. Άλλοι τα χρησιμοποιούν για να ασκήσουν κριτική σε άλλους, άλλοι για να ασκήσουν κριτική σε εμένα, σας νιώθω να με παρακολουθείτε, πάντα», είχε απαντήσει τότε στους επικριτές της.

Το ίδιο είχε πράξει πρόσφατα και η Κριστίνα Αγκιλέρα, η οποία στη συνέντευξή της στο περιοδικό L’ Officiel Italia είχε καλέσει κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της και να αδιαφορήσει για κάθε σχόλιο που γίνεται εις βάρος αυτού.  Αλλά δεν είναι μόνο οι διάσημες κυρίες που έχουν “ριχτεί” στη μάχη κατά του body shaming, εξηγώντας κυρίως στα νεαρά κορίτσια πόσο σημαντικό να αγαπήσουμε το σώμα μας. 

Η Mik Zazon είναι διάσημη influencer και coach υγείας από το Οχάιο και στο παρελθόν είχε περάσει σοβαρό πρόβλημα με διατροφικές διαταραχές. Σήμερα, η Mik με περίσσια αυτοπεποίθηση για το σώμα της, βλέπει συγχρόνως την προσπάθειά της, το #NormalizeNormalBodies, την οποία ξεκίνησε περίπου πριν έναν χρόνο, να έχει γίνει κίνημα στα social media (ειδικά στο Instagram και στο TikTok όπου σαρώνει) και γυναίκες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν σε αυτό.

Στο Normalize Normal Bodies γυναίκες της διπλανής πόρτας ή influencers, πηγαίνουν κόντρα στη γενικότερη φιλοσοφία του Instagram, αφήνουν στην άκρη τα φίλτρα και την επεξεργασία, κι αποκαλύπτουν με περηφάνια το σώμα τους, όπως ακριβώς είναι, δίνοντας ένα γερό “χαστούκι” σε όσους επιμένουν να είναι κολλημένοι σε έναν επίπλαστο… “όμορφο κι αψεγάδιαστο κόσμο”
Πηγή

ubm

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button